Biodanza met Cees

Biodanza met Cees IngelseBiodanza, ook wel de dans van het leven genoemd, roept intens beleefde ervaringen op door middel van muziek, beweging en contact tussen mensen. Biodanza gaat over voelen en ervaren, het brengt je uit het hoofd en in je lijf.
Deze ervaringen en ook de biodanza workshops worden vivencia’s genoemd. Het zijn belevingen van het in het hier-en-nu zijn, waarbij je opgaat in de dans en je in een diepere verbinding met jezelf en je essentie komt.

Door het regelmatig dansen in een wekelijkse Biodanzagroep komt er een proces op gang in jezelf wat je dichter bij je kern brengt van liefde, verbinding, vrijheid en vrede. De meeste deelnemers aan een Biodanzagroep ervaren na enige tijd dat hun leven op positieve wijze verandert. Ze ervaren meer zelfvertrouwen, voelen zich lekkerder in hun vel en zijn beter in staat om liefdevolle relaties te onderhouden.

De workshops beginnen met een actief gedeelte om in je lijf te komen, waarin de oefeningen en de dansen de vitaliteit en levenskracht stimuleren. In de tweede helft worden de oefeningen en dansen wat rustiger, zodat je lichaam ontspant en nieuwe energie kan opdoen. Tijdens de workshops wordt niet gesproken, zodat het denken tot rust komt en we uit het hoofd in ons lijf komen. Ik introduceer de dansen en doe ze soms in het kort voor. Hierna word je uitgenodigd om jouw dans te dansen. Je danst op jezelf, met zijn tweeën of met de hele groep. Draag gemakkelijk zittende kleding. Je danst op blote voeten.

Voor wie?
Biodanza is er voor iedereen, ongeacht je leeftijd, je afkomst of je fysieke gesteldheid. Een goede conditie is niet nodig en ervaring met dansen ook niet. Kortom iedereen is welkom.

De donderdagavond groep is een beginners/gevorderden groep.
Deze groep is voor iedereen toegankelijk.
Nieuwe deelnemers: Graag vooraf aanmelden via het contact formulier.
Voor tijden en prijzen zie de agenda.
 

De kracht die ons leidt is dezelfde kracht die de zon doet ontvlammen, die de zee doet leven, die de kerstboom tot bloei laat komen.

De kracht die ons beweegt is dezelfde kracht die het zaad laat groeien met zijn eeuwige boodschap van het leven.

De dans vormt onze bestemming volgens dezelfde wetten die de bloemen aan de wind binden. Onder de zonnebloem der harmonie zijn wij allen één.

Rolando Toro (Grondlegger van Biodanza)