Mindset is alles!

Wie je de schuld geeft, die geef je de macht

Mindset

Jaren geleden zag mijn leven er heel anders uit dan vandaag de dag. Mijn liefdesrelatie was er één met pieken en dalen. Financieel zat ik tegen een persoonlijk faillissement aan en emotioneel voelde ik mezelf stuurloos en verloren. Zo hobbelde ik jaren door. In de relatie tolereerde ik meer dan goed voor me was en financieel stopte ik het ene gat met het andere. Op fysiek, emotioneel en spiritueel niveau ging het bergaf met mij.

Ik gaf mijn partner de schuld van mijn emotionele en financiële ellende, en ik kon maar niet geloven dat het bij andere mensen zoveel beter ging dan bij mij. Wat deed ik verkeerd? En hoe kon ik het tij keren?

Verander jezelf en je verandert je wereld

Totdat ik op een dag het besluit nam: “dit moet stoppen”. Ik realiseerde mezelf dat in al deze tegenslag één constante factor hetzelfde was en dat was …………ikzelf.
In al deze misère zat er één en dezelfde persoon aan het roer, en dat was ik!

Ik begreep toen heel duidelijk dat, om andere resultaten te behalen, ik aan mezelf moest gaan werken. Ik was emotioneel niet krachtig genoeg om mijn relatie te beëindigen en om voor mezelf te kiezen. En ik zag geen uitweg uit de berg met rekeningen en schulden, die me bijna failliet maakten. Dus besloot ik te beginnen met mezelf. En dat is de beste beslissing gebleken die ik ooit nam!

Ik begon boeken te lezen over persoonlijke groei. Ik volgde nationale en internationale trainingen op het gebied van NLP, emotionele balans, rijkdom, geld en succes. En stap voor stap werd ik sterker en groeide mijn eigenwaarde en mijn zelfvertrouwen. Ik beëindigde mijn toxische liefdesrelatie, stopte met roken en ik ging lokale trainingen geven voor een internationale toptrainer. Het leven lachte mij toe en ik voelde mezelf geweldig.

De ommekeer

Ik begreep nu hoe ik mezelf en mijn financiën weer gezond kon maken en daar slaagde ik ook in!  Overvloed en rijkdom stroomden naar mij toe!

Gewapend met deze kennis, als ervaringsdeskundige, ontwikkelde ik mijn eigen trainingen op het gebied van overvloed en rijkdom. Ik werd één van de eerste Law of Attraction coaches in Nederland en de cursisten stroomden naar mij toe. Met mijn trainingen heb ik inmiddels vele mensen gecoacht naar emotionele en financiële vrijheid. Ik leef in overvloed en voel ik me elke dag top.

En het aparte is dat ik nu vele mogelijkheden voor rijkdom en overvloed ontdek, die ik in mijn emotioneel afhankelijke tijd niet zag.

Gemengde signalen geven gemengde resultaten

In die turbulente tijd leefde ik een reactief leven. De overtuigingen en programmeringen uit mijn jeugd zorgden ervoor dat ik continu in dezelfde patronen bleef hangen. Ik geloofde dat “geluk veel belangrijker was dan geld” en dat ik moest kiezen voor één van de twee. En ik geloofde dat rijke mensen niet echte gelukkig waren. Ik maakte de keuze voor geluk tegen elke prijs, zelfs ondanks het feit dat mijn partner me behandelde als een gebruiksvoorwerp.

Ook in die periode visualiseerde ik regelmatig en ik wist precies hoe het leven van mijn dromen eruit zag. Maar hoeveel ik ook mediteerde en visualiseerde, mijn situatie veranderde niet en alles bleef hetzelfde.

Nu weet ik dat dit hetzelfde is als gas geven met je ene voet en remmen met de andere. Het universum weet dan niet meer wat het jou moet geven. Je positieve vibraties van je wensen en verlangens worden dan tegengewerkt door je negatieve programmeringen.

Alles begint in jezelf!

Hierdoor zie je de mogelijkheden niet meer die op je pad komen. Je herkent ze niet meer door alle gedachten en programmeringen uit het verleden. Je wordt dan zo in beslag genomen door je emotionele processen, dat je geen oog meer hebt voor de kansen die op je pad komen.

En besluit je op een dag om te gaan handelen op de beurs, of om iets anders uit te proberen waarmee je geld kunt verdienen, dan gaat dit vroeg of laat mis door de negatieve programmeringen in je hoofd.

Besluit daarom nu, net zoals ik, om aan jezelf te werken, want alleen met een schone en gezonde geest kun je effectief gebruik maken van de Wet van Aantrekking en komen er vele kansen op je pad. Een gezonde geest is net zo belangrijk als een gezond lichaam. Voed je geest met positieve gedachten, want mindset is alles. En alles begint in jezelf!

Kijk ook eens op de website en schrijf je in voor de overvloed training.
2014 wordt jouw jaar!

 

 

Met wie je omgaat, daar wordt je mee besmet

Je bent het product van de 5 mensen waar je het meest mee omgaat.

omgaan met

In de vele succes en business trainingen die ik de afgelopen jaren zelf volgde kwam ik de volgende uitspraak regelmatig tegen:

Je bent het produkt van de 5 mensen waar je het meest mee omgaat.

En daar zit natuurlijk een grote kern van waarheid in, want je leert van de mensen waar je het meeste tijd mee doorbrengt.  En je neemt na verloop van de tijd automatisch een aantal denkbeelden, opvattingen en overtuigingen van elkaar over.

Omring je jezelf met mensen die daar zijn, waar jij naartoe wilt

Omring je jezelf met 4 of 5 mensen die succesvoller zijn dan jijzelf, dan is de kans groot dat je zelf ook succesvoller zult worden. Simpelweg omdat je leert van mensen die daar zijn, waar jij ook wilt zijn en die bereikt hebben, wat jij ook wilt bereiken.

Omgekeerd geldt dit natuurlijk ook. Mensen die minder succesvol zijn dan jij en die zich op een lager kennis en welvaartsniveau bevinden trekken jou naar beneden.  Het geeft niet als 1 van de  5 personen, waarmee jij de meeste tijd doorbrengt, minder succesvol is dan dat jij bent. Laat je dan in ieder geval niet beinvloeden door hun goedbedoelde adviezen en raad.

Luister in dat geval naar die andere 4 personen, die daar zijn waar jij naar toe wilt. Op een kennis en succesniveau waar jij jezelf aan kunt optrekken en waarvan je kunt leren. Want met wie je omgaat, daar wordt je mee besmet.

Neem afscheid van diegenen die jou naar beneden trekken en omring jezelf met rijke, succesvolle en inspirerende mensen. Daar leer je van en je groeit er door als persoon.

Voed je geest met gezonde gedachten

Net zoals je jezelf voedt met gezonde voeding, vitamines en mineralen is het van groot belang om ook je geest te voeden met gezonde gedachten. Dit doe je niet alleen door inspirerende boeken te lezen en te luisteren naar inspirerende sprekers en coaches, maar ook door jezelf te omringen met succesvolle mensen, die zich op een niveau bevinden waar jij wilt zijn.  Je leert van hun kennis en hun gewoontes en je drijft mee op de positieve energiestroom van geluk en succes.

Dit betekent natuurlijk niet dat andere mensen minder waardevol zijn en dat je daar bot naar moet reageren. Behandel  iedereen met liefde en respect, want iedereen is uniek en heeft specifieke gaven en talenten. En we zijn allemaal onderdeel van hetzelfde universum en dezelfde energiestroom. Echter we hebben ook elke dag de keuzemogelijkheid om te bepalen met wie we omgaan en met wie we het liefst onze tijd doorbrengen.

Kies er daarom voor om het grootste deel van je tijd door te brengen met mensen die daar zijn, waar jij naar toegaat met je doelen en wensen. En omring jezelf met inspirerende vrienden en relaties. Kies voor kwali-tijd in plaats van kwanti-tijd. Tijd is kostbaar en kan maar op 1 manier worden doorgebracht.

Inspirerende en gelukkige vrienden en relaties helpen jou om ook inspirerend en gelukkig te denken en te leven. Rijke en succesvolle mensen stimuleren jou om ook rijk en succesvol te worden. Geniet ervan en laat je inspireren, op weg naar de beste versie van jezelf!

Waarom wil jij je doelen bereiken?

waarom 2.2Succesvolle mensen hebben doelen

Uit onderzoeken is aangetoond dat slechts 5% van alle mensen persoonlijke en/of zakenlijke doelen stellen. En ook is onderzocht en bewezen dat de mensen die doelen stellen veel succesvoller zijn dan de mensen die dit niet deden.

Zelf stel ik al jaren doelen voor mezelf, zowel persoonlijk als zakenlijk. Ik stel doelen voor mijn business, voor mijn relaties, voor mijn financieen, voor meer ontspanning en plezier en voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Kortom: voor elk gebied in mijn leven stel ik doelen. En ik weet uit ervaring dat ik meer bereik met het stellen van doelen, dan zonder doelen.

Soms bereik ik niet honderd procent van elk doel, maar in ieder geval kom ik ergens uit waar ik zonder doelen niet gekomen zou zijn.  Het is zoals mijn engelse vrienden het zo mooi verwoorden: “If you aim for the stars you will certainly land upon the moon”.

Hoe je het doet is niet zo belangrijk

En wanneer ik mijn doelen niet bereik, dan stel ik mezelf altijd de volgende vraag: “Was het doel dat ik mezelf stelde belangrijk genoeg voor mij?”.  Gevoelsmatig weet ik dan meestal het antwoord al. Natuurlijk was het niet belangrijk genoeg voor mij, want anders zou ik mijn doelen behaald hebben.

Wanneer de reden waarom je een doel stelt belangrijk genoeg is voor jou, dan ga je het doel ook bereiken, wat er ook gebeurd!

Allemaal hebben we de neiging om onszelf te focussen op hoe we onze doelen kunnen bereiken en wat we hiervoor moeten doen, maar dat is helemaal niet belangrijk!!!
De hoe en de wat zijn inferieur. Het gaat erom dat je waarom groot en belangrijk genoeg is voor jou!

Is je WAAROM groot genoeg?

Waarvoor doe je het en wat levert het je op als je je doel hebt bereikt. Je waarom moet groot genoeg zijn, waardoor het vanzelfsprekend is dat je in actie komt en waardoor jij je doelen gaat bereiken, “whatever it takes”!

Je doel kan bijvoorbeeld zijn om  een extra inkomen te creeren, zodat je je gezin een rijker leven kunt bieden.
Of je kunt bijvoorbeeld een coaching praktijk willen opzetten, zodat je andere mensen kunt helpen om in hun kracht te komen.

Wanneer jouw waarom groot genoeg is, zul je jouw doelen zeker bereiken!
Zorg er dus voor dat je waarom groot genoeg is en visualiseer dagelijks dat je jouw doelen hebt bereikt en hoe dit voelt. Wanneer je waarom groot genoeg is kun je de opwinding al voelen in je visualisatie. Geniet ervan en maak er een mooie reis van!

Heb je mooie of grootse doelen en weet je nog niet hoe je deze kunt betalen?
Kijk dan ook eens op www.CreatieMiljonair.nl .

Je wordt waar je het meest aan denkt!

creatie

Kijk eens goed naar je leven en stel jezelf eens de volgende vraag:
Ben ik tevreden met het leven dat ik nu leid?

Met televisie kijken leef je de droom en de visie van iemand anders!

Voor de meesten van jullie zal het antwoord op deze vraag ontkennend zijn. En dat is maar goed ook, want tevredenheid leidt tot stagnatie en houdt ons in onze comfortzone. Mensen die tevreden zijn doen niets, kijken televisie en leven daardoor de droom en de visie van iemand anders. In plaats van je eigen leven te leiden, leef je mee in de droom van de Gordon’s, de Linda’s en de Joling’s van Nederland. Je leven tikt voorbij en in plaats van je eigen potentieel te gebruiken en je eigen leven te leiden, leid je het leven van iemand anders.

De meesten van ons zijn niet tevreden met het leven dat ze nu leiden. Sommigen willen ander werk of helemaal niet meer werken. Anderen zijn op zoek naar de perfecte liefderelatie, willen meer geld of hun droomhuis creëeren. Het maakt niet uit wat het is, er is altijd ruimte voor verbetering en groei. Het leven is nu eenmaal groei, net zoals de natuur en het universum, waar we allemaal onderdeel van uitmaken. We zijn continu aan het evolueren en wanneer we het één hebben bereikt, verlangen we al snel weer naar een ander doel.

Je hebt alles zelf gecreëerd!

Wat veel mensen wel eens vergeten is dat we alles, wat we nu in ons leven ervaren, zelf hebben gecreëerd. Alle spullen die we bezitten, alle personen die we hebben ontmoet, wie we zijn geworden en wat we doen, alles is ooit begonnen met een gedachte.

In de kwantumfysica is al aangetoond dat alles wat we zien en ervaren is opgebouwd uit atomen en zelfs nog kleinere deeltjes. En ook dat, wanneer je de dingen terugbrengt naar de kleinste essentie, alles bestaat uit energetische vibraties of trillingen. Dit betekent dat alles wat we kunnen waarnemen en alles wat we niet kunnen waarnemen uit energie trillingen bestaat. Net zoals de frequenties, die ervoor zorgen dat we op afstand met elkaar kunnen telefoneren en internetten, bestaat alles uit energie trillingen. Wijzelf, alle materiele dingen, alle personen en gebouwen en ook datgene wat we niet waarnemen bestaat uit energie trillingen en vibraties. Ook onze gedachten bestaan uit trillingen en vibraties, hele krachtige zelfs.

Door onze gedachten af te stemmen op dezelfde energie frequenties als datgene wat we verlangen, trekken we datgene wat we verlangen ons leven binnen. Dat is de wet van creatie!

De belangrijkste versterkers van het creatieproces

Er zijn echter twee hele belangrijke aspecten die het creatieproces versterken.

De eerste is de intensiteit van je gevoel. Hoe sterker je het gevoel creëert voor hetgeen je verlangt, hoe krachtiger de energiestroom werkt. Gebruik hierbij al je zintuigen en je fantasie. Wanneer je een specifieke auto wenst, zie jezelf dan rijden in die auto, voel het, ruik de leren bekleding en hoor de motor optrekken in je fantasie en maak alles zo echt mogelijk, alsof je het nu al ervaart.

Het tweede aspect is de frequentie van je gedachten. Je wordt waar je het meest aan denkt!
Het is daarom goed om je op een wens tegelijk te richten, zodat je jouw energiestroom zoveel mogelijk kanaliseert naar jouw ultieme wens. Denk meerdere malen per dag met intensiteit aan datgene wat je wilt. Dit kan iets specifieks zijn of een algemeen gevoel dat jouw wens je gaat opleveren. Het nadeel van te specifiek zijn kan zijn dat je jezelf beperkt in de alternatieven. Het universum reageert op het gevoel dat je frequent uitzend met je gedachten. En dit komt vaak in een vorm die je vooraf niet verwacht.

Het universum geeft je het beste voor je groei en je leerproces

Zo heb ikzelf ooit eens de partner van mijn dromen gespecificeerd. Ik specificeerde haar innerlijke en uiterlijke kenmerken zo nauwkeurig, dat ik bijna uitkwam op een specifieke persoon. Toen ik haar uiteindelijk tegenkwam bleek ze er heel anders uit te zien dan ik verwachtte. Later begreep ik pas dat, qua karakter en innerlijke eigenschappen, dit de beste match was op dat moment. Het universum geeft je datgene wat in je groeiproces, op dat moment, het beste past bij de energie die je uitzendt.

Richt je op wat je wel wilt

Ontevreden zijn over het leven dat je nu leidt is prima, daardoor ga je op zoek naar datgene wat je wel wilt en heb je een drive om doelen te stellen en je dromen na te jagen. Focus jezelf echter niet op het gevoel van ontevredenheid, want daardoor trek je meer situaties van ontevredenheid aan in je leven. Richt je aandacht op datgene wat je wel wilt en waar je naartoe gaat en beeld je in dat het al realiteit is.
Je wordt uiteindelijk datgene waar je het meest aan denkt, met intensiteit en gevoel!

 

 

 

Waarom The Secret en de Wet van Aantrekking niet werken

manifestation

10 veel voorkomende missers bij het toepassen van de
Wet van Aantrekking

Enkele jaren geleden ontstond er een internationale hype met het uitkomen van de film en het boek The Secret. In het boek en de film wordt uitgelegd hoe je met de universele Wet van Aantrekking moeiteloos datgene kunt creëren wat jij wilt, door gebruik te maken van je gedachtenkracht. Wat je uitzend met je gedachten en je energie wordt vanzelf gemanifesteerd in de fysieke realiteit wanneer je gebruikmaakt van het creatie proces en de Wet van Aantrekking.

Je stemt jezelf af op datgene wat je wilt met je gedachten en je gevoel, je vertrouwt erop dat het naar je toekomt, je laat het los en vervolgens zal het zich vroeg of laat manifesteren in je leven.

Veel trainers en coaches, waaronder ikzelf, gaven workshops en trainingen over deze principes enThe Secret en de Wet van Aantrekking werden een ware hype op het internet.

Nu, enkele jaren later, is de hype weer over en zijn veel mensen teleurgesteld in The Secret en de Wet van Aantrekking. Ze denken dat de Wet van Aantrekking niet werkt, omdat hun wensen en verlangens niet zijn uitgekomen.

Het principe van de universele Wet van Aantrekking werkt altijd. De meeste mensen zijn zich echter niet volledig bewust van de principes van creatie en hun eigen proces hierin.

De meest voorkomende missers bij het toepassen van The Secret en de Wet van Aantrekking zijn:

1. Als ik visualiseer, dan komt mijn wens vanzelf uit

Veel mensen denken dat het visualiseren voldoende is om je wensen te laten uitkomen. Ze denken dat, door te mediteren en te visualiseren, die pot met goud vanuit het niets uit de lucht komt vallen. Niets is echter minder waar. Visualiseren is slechts de eerste stap in het creatieproces.

2. Je waarom is niet groot genoeg

Wanneer je datgene wat je wenst niet kunt voelen, dan is je waarom niet groot genoeg. Eén van de belangrijkste elementen in het creatieproces is je gevoel. Je gevoel versterkt je gedachtenkracht en het creatieproces. Hoe meer je levensecht kunt voelen wat jij wenst, hoe krachtiger de energie is die je het universum instuurt.  Denk eens na over je waarom! Waarom wil je jouw wensen manifesteren. Doe je het voor je gezin, voor je kinderen of je partner of om andere mensen te helpen? Of handel je alleen vanuit je ego en uit eigenbelang. Zorg ervoor dat de reden waarom je iets wenst groot genoeg is en je kunt het makkelijker voelen!

3. Proberen een specifieke persoon aan te trekken

Wanneer je probeert om een specifieke persoon aan te trekken is dit een aantasting van de vrije wil. Dit zou betekenen dat ik bijvoorbeeld zonder problemen de partner van ieder ander zou kunnen aantrekken, zonder dat die persoon hierin iets te vertellen zou hebben.  Wat je beter kunt doen is jezelf richten op de kwaliteiten en de eigenschappen die de partner van je dromen zou moeten hebben. Dit heeft alles te maken met de energie en de gevoelens die jij wenst. En gelijke energieën trekken gelijke energieën aan, dus dan zal je droompartner als vanzelf verschijnen, mits je jezelf natuurlijk aan alle elementen van het creatieproces houdt.

4. Alleen focussen op de materie en het geld

Met het wensen van materie en geld is op zich niets mis mee, wanneer je beseft dat het plezier meestal maar van korte duur is. Na het realiseren van die mooie auto of dat miljoen op je bankrekening wordt die nieuwe situatie al snel weer gewoon en wil je weer iets anders. Met materie kun je nu eenmaal niet je emotionele behoeften invullen. Daarom kun je jezelf in je visualisaties en in het creëren beter richten op het gevoel achter de materie. Richt je bijvoorbeeld op het gevoel van comfort wat je met het huis wil bereiken en richt je op het gevoel van aanzien hebben dat je wilt bereiken met die nieuwe auto. Voel hoe het voelt als je dit bereikt hebt en kijk hoe je jezelf nu al comfortabeler kunt voelen. Met het uitzenden van de energie van deze gevoelens trek je gelijke energieën aan en zullen je wensen eerder gemanifesteerd worden.

5. Gericht zijn op datgene wat je niet wenst 

Je aandacht richten op die dingen die je niet wilt, zorgt ervoor dat je meer creëert van datgene dat je niet wilt. Je onderbewustzijn kent namelijk geen ontkenningen. Woorden zoals niet, geen of nooit meer worden door het onderbewustzijn niet herkend. Door aandacht te schenken aan die dingen die je niet wilt, creëer je dus meer van hetzelfde. Denk dus niet: “Ik wil geen geldproblemen meer” of “Ik wil deze situatie nooit meer meemaken”. Bovendien: Wanneer je aan de ene kant bijvoorbeeld een nieuwe auto wilt manifesteren en aan de andere kant over je huidige auto denkt: “Ik wil niet lang meer rijden in deze lelijke auto”, dan is dat hetzelfde als met je ene voet op het gaspedaal trappen en met de andere op de rem. Het universum weet simpelweg niet meer wat het je moet geven. 

6. Onrealistische affirmaties

Het gebruiken van affirmaties gaat meestal niet diep genoeg om je wensen te manifesteren. Affirmaties zijn bekrachtigende uitspraken die je tegen jezelf uitspreekt al zijn de waarheid. Wanneer je hierbij onvoldoende gevoel creëert, dan schieten de affirmaties hun doel voorbij. Ook hebben veel mensen affirmaties over hele grote doelen, zoals: : “Ik ben miljonair en ik leef het leven dat ik wil”. Wanneer je onderbewust niet geloofd dat je dit ook bent, dan hebben de affirmaties geen effect. Je moet het wel echt geloven! In dat geval kun je beter eerst aan je onderbewuste gedachten werken met coaching of door het volgen van een training.

7. Niet exact weten wat je wilt

Als je niet goed specificeert wat je wenst, dan ontvang je iets dat niet voldoet aan je vraag. De meeste mensen specificeren helemaal niet wat ze willen. Ze leven op de automatische piloot en laten het lot bepalen wat er gebeurd in hun leven. Ze zijn zich ook niet bewust wat ze manifesteren met hun vaak destructieve gedachten. Jij kunt daarin verandering aanbrengen door de tijd te nemen om goed te specificeren wat jouw verlangens en de doelen zijn die je wilt bereiken. Wees daarin zeer specifiek. Zelf heb ik ooit eens de vrouw van mijn dromen gespecificeerd. Ik omschreef exact hoe ze eruit zou moeten zien en wat voor kwaliteiten en karakter eigenschappen ze zou moeten hebben. Ik visualiseerde erop en ik liet het los. En inderdaad, een tijd later ontmoette ik haar via mijn werk. Ze beantwoordde helemaal aan het profiel, echter ze had nog een partner thuis. En dat was ik vergeten te specificeren. Ze moest vrij zijn! Wees dus zo specifiek mogelijk in je wensen en verlangens!

8. Een laag zelfbeeld hebben

Een laag zelfbeeld is funest voor het creëren van wat je wilt. Veel mensen gunnen zichzelf bewust of onbewust geen rijkdom of geen materieel succes, omdat ze belemmerende gedachten en overtuigingen hebben of omdat er emotionele blokkades in de weg staan. Dan kun je nog zoveel visualiseren en creëren, maar als je vervolgens datgene wat je wenst niet kunt ontvangen door belemmerende gedachten en gevoelens, dan heeft dat geen enkele zin. En stel dat je, ondanks die belemmeringen, toch in staat bent om rijkdom of materieel succes te boeken, dan zal je er alles aan doen om dit te saboteren en om je geld en materie weer snel kwijt te raken.

Werk aan jezelf door training en coaching en zorg ervoor dat je elke dag groeit naar de mooiste versie van jezelf!

9. Gehecht zijn aan het eindresultaat

Teveel gehecht zijn aan het eindresultaat betekent dat je gelooft dat er een tekort is of dat je bang bent dat het gewenste resultaat niet zal plaatsvinden. Door iets te graag te willen, vanuit een noodzaak of gebrek, betekent dat je tegenstrijdige signalen uitzend in de kosmos. Als je bijvoorbeeld werkeloos bent en je wilt heel erg graag dat je de baan krijgt waarop je gaat solliciteren, omdat het betalen van je rekeningen en allerlei dingen er van afhankelijk zijn, dan zend je een energie uit van tekort of van schaarste. Waarschijnlijk wordt dit opgepikt door degene die jou interwiewt en de kans is groot zijn dat de baan uiteindelijk niet zal doorgaan. Het eindresultaat loslaten en vertrouwen in een goede afloop is dan ook essentieel in het creatieproces!

10. Je wens past niet in je hogere levensdoel

Stel dat je alle elementen van het creatieproces effectief toepast, dan kan het nog zo zijn dat je niet exact krijgt wat je specificeert.  Dit komt omdat datgene wat jij wenst niet altijd goed is voor je hogere doel en leren. Je wensen en verlangens moeten in overeenstemming zijn met je levensdoel. Is dit niet zo, dan zal je wens wellicht in een andere vorm verschijnen! Toen ik nogmaals de partner van mijn dromen specificeerde verscheen zij in een iets andere vorm dan ik gevisualiseerd had. Later begreep ik dat de innerlijke kwaliteiten en eigenschappen beter beantwoordden aan mijn levensproces en hogere doel. Dus wat je krijgt zit soms in een andere verpakking. Een verpakking die beter is voor jou weg en leren in dit leven.
Wil je meer weten en oefenen met het creatieproces? Schrijf je dan in voor de creatie training.

Hoe rijk wil je Zijn?

rijkdom 1

Rijkdom is wie je bent!

Een rijk leven is meer dan alleen veel geld hebben of in materiele overvloed leven. Rijk leven heeft te maken met hoe jij jezelf voelt, hoe jij jezelf verbindt met anderen en welke bijzondere ervaringen je meemaakt in je leven! Rijkdom is een staat van Zijn!

Echte rijkdom heeft te maken met hoe jij jezelf diep vanbinnen voelt. Het heeft niets te maken met geld, materie en uiterlijke schijn.

Vaak proberen we onze innerlijke tekortkomingen in te vullen met geld, materie en bezit. En natuurlijk voelen we ons blij als we die nieuwe auto kunnen kopen of als we die mooie nieuwe flatscreen TV kunnen aanschaffen. Maar als de kick van het eerste moment is afgezakt, dan worden we weer keihard geconfronteerd met onze innerlijke tekortkomingen.

Zo kocht ik jarengeleden, na lang sparen, mijn droomauto. Het was een donkerblauwe Peugeot 607. Ik verlangde al lange tijd naar een comfortabele en grote zakenauto, waarmee ik voor de dag kon komen bij mijn familie, vrienden en zakenrelaties. Op de dag dat ik de auto kon ophalen bij de garage kon ik haast niet wachten van opwinding. Onmiddellijk na het wegrijden bij de garage gingen we een proefritje maken en werd de auto geshowt aan familie en vrienden. Ik genoot van de aanblik van mijn nieuwe bolide voor het huis en ik dacht eindelijk heb ik mijn droomauto te pakken.

Het bezit van de zaak is het einde van het vermaak!

Na een paar dagen in mijn nieuwe aanwinst te hebben gereden werd het al een gewoonte om erin te rijden. De kick van de eerste aanschaf ging langzaam over en ik voelde mezelf weer hetzelfde als voor de aanschaf. En ik dacht: “Waarom wilde ik nu echt zo graag deze auto hebben?” en “Waarvoor heb ik nu specifiek deze auto gekocht en niet een examplaar met meer laadruimte en een zuiniger verbruik?”

Na het testen van mijn onderbewustzijn met behulp van spiertesten, een methode die we in onze Emotionele Vrijheid trainingen ook gebruiken, kwam ik erachter dat de onderliggende behoefte van mijn aanschaf erkenning en waardering was. Ik wilde gezien worden met mijn nieuwe auto en ik wilde dat mensen mij zagen als een geslaagd zakenman die het gemaakt had in het leven. Ik had dus geen behoefte aan een auto, maar ik had behoefte aan erkenning en waardering. Ik wilde gezien worden!

Je kunt je Innerlijke behoeften niet vervullen met materie

Wanneer we in onze trainingen aan de deelnemers vragen wat hun allerdiepste wensen zijn, horen we o.a. allerlei materiele wensen en doelen zoals:
– een droomhuis;
– de ideale partner;
– een mooie auto;
– een wereldreismaken;
– etc.
Wanneer we deze wensen verder gaan onderzoeken zie je dat mensen niet dat mooie droomhuis wensen, maar de rust en veiligheid willen ervaren die het huis hun geeft. Of dat men niet die ideale partner wenst als aanvulling op een toch al geslaagd leven, maar om hun leven compleet te maken doordat die partner hun bescherming, aandacht en zekerheid moet geven.

Eigenlijk proberen we dus om onze innerlijke tekortkomingen in te vullen met uiterlijk vertoon. En dat, beste lezers van mijn blog, is een utopie! Het gaat je simpelweg NOOIT lukken om je innerlijke behoeften in te vullen met materie.

Draai het om!

Wil je met je droomhuis je behoefte aan rust en veiligheid invullen, kijk dan eens hoe je die rust en veiligheid in het dagelijkse leven aan jezelf kunt geven. Schep een veilige en rustige omgeving, ga mediteren en zorg dat je jezelf nu al veilig voelt. Een bijkomend voordeel is dat je zo ook datgene wat je wenst sneller in je leven manifesteert, want je stemt je af op de energie van je wens!

Hetzelfde geldt voor de partner van je dromen. Wil je dat die persoon je leven compleet maakt en je aandacht en zekerheid geeft. Kijk dan eens hoe jij jezelf nu al compleet kunt maken, door jezelf aandacht en zekerheid te geven. Verwen jezelf eens op een saunaatje of een beauty behandeling of ga eens lekker uit eten of naar de bioscoop. En omring jezelf met lieve en interessante mensen.

Bovendien is het zo dat wanneer je een partner aan wilt trekken om jouw innerlijke behoeften te vervullen, je meestal iemand aantrekt met dezelfde innerlijke tekortkomingen. Terwijl als je eerst jezelf compleet maakt, je een complete partner aantrekt die jou perfect aanvult.

Door datgene vandaag in je leven te brengen, wat je met je materiele wensen beoogt, trek je jouw materiele wensen nog sneller aan. Gelijke energieen trekken gelijke energieen aan.
Echte rijkdom komt van binnenuit!

De 5 kritische factoren voor financiële vrijheid

Financiële vrijheid Genoeg van je 9 tot 5 baan?

Tegenwoordig kom ik steeds meer mensen tegen die genoeg hebben van hun 9 tot 5 baan en die het zat zijn om mee te draaien in de rat race.  Een race die bestaat uit vroeg opstaan, in de file staan en hard werken voor een gemiddeld tot laag salaris, voor een baas of bedrijf die het merendeel van de winst opstrijkt (of de aandeelhouders).

We werken jarenlang  in een baan, die meestal niet in overeenstemming is met onze grootste passie, zodat we als we 65 of 67 jaar zijn eindelijk kunnen gaan genieten van ons welverdiende pensioen. Een pensioen dat niet eens gegarandeerd kan worden, want ook banken en pensioeninstanties kunnen omvallen of failliet gaan. We stellen ons dus afhankelijk op en we leggen ons lot in handen van een werkgever, de overheid en de pensioenorganisaties, om eventueel te kunnen genieten wanneer we met pensioen gaan.

Het is de hoogste tijd om hier verandering in aan te brengen!

Stap uit de rat race!

Neem je lot in eigen handen en stap uit de rat race! Het is waanzin om je leven te laten bepalen door een werkgever, de overheid of een pensioenorganisatie. Zij gaan je niet helpen als het misgaat. Alleen jij kunt jezelf helpen door te gaan doen wat je hier komt doen op deze aarde en door te werken aan je financiele vrijheid.

Financiele vrijheid is voor iedereen bereikbaar! Door te werken aan je mindset op het gebied van geld, rijkdom en overvloed en door te werken aan de hieronde genoemde factoren voor financiele vrijheid kan iedereen een vrij leven leiden. Een leven waarin je met je passie je geld kan verdienen en waarin je zelf kiest wat je met je tijd doet, met wie je de tijd doorbrengt en waar ter wereld je dat wilt doen.

De 5 kritische factoren die leiden naar financiële vrijheid zijn:

1. Inkomsten verhogen

Er zijn veel manieren waarop je je inkomsten kunt verhogen. Wanneer je bijvoorbeeld elke maand geld tekort hebt om je rekeningen te betalen, dan kun je twee dingen doen. Je inkomsten vergroten of je uitgaven verlagen. Aan het verlagen van je uitgaven zit een limiet, bij een bepaald minimum niveau kun je niet meer verder besparen.

Met je inkomsten is dit anders. Je kunt altijd op zoek gaan naar beter betalend werk, of er een baantje bijnemen. Ook kun je je inkomsten verhogen door als freelancer te gaan werken tegen een door jou bepaald uurtarief. Het nadeel hiervan is dat je nog steeds gebonden bent aan de 40 tot 60 uur die je per week hebt.

De beste manier om je inkomen te verhogen is om een eigen bedrijf te starten, waarbij je geen limiet hebt aan je inkomsten. Hoe meer je verkoopt, hoe hoger je inkomsten zijn!

2. Vereenvoudigen

Een tweede factor om financiele vrijheid te bereiken is het verlagen van je uitgaven of wel het vereenvoudigen van je leven. Hoe minder je uitgeeft, hoe meer je overhoudt om te sparen of te investeren. Uitgaven verlagen kun je ook op meerdere manieren doen. Dit kan bijvoorbeeld door je boodschappen bij de Aldi if de Lidl te doen, maar ook door het vergelijken van verschillende aanbieders voor stroom, verzekeringen en telefonie.

Uitgaven met een hoog besparingspotentieel zijn o.a.: verzekeringen, gas en electra, telefonie & internetdiensten en je woonkosten. Door verschillende opties en aanbieders te vergelijken kun je vaak direct behoorlijke besparingen realiseren.

Wat ook goed helpt is om je telkens wanneer je iets wilt kopen af te vragen: “Heb ik dit echt nodig?” Je kunt als reminder een briefje in je portemonnee plakken waarop  deze vraag staat. Telkens wanneer je bij de kassa staat lees je dit briefje.  Je kunt dan alsnog besluiten om al die onnozele aankopen te lozen en achter te laten in de impuls bakken die bij de kassa staan.

En een andere tip is om alle overbodige spullen te verkopen via websites zoals marktplaats, bol.com etc. of deze gratis weg te geven via bijvoorbeeld een speciale Facebook site (ik geef weg). In het eerste geval kun je weer wat extra sparen en in het tweede geval help je er een ander mee.

Overbodige spullen wegdoen heeft als extra voordeel dat je ruimte vrijmaakt, zowel in je huis als in je zelf. Het vereenvoudigen van je levensstijl brengt ook rust in je hoofd!!

3. Sparen

Ik adviseer je om elke maand minmaal 10% te sparen en te reserveren voor je financiele vrijheid. Kom hier nooit meer aan! Dit is je potje voor jou financiele vrijheid. Later, wanneer je van je rente kunt leven, kun je alsnog een andere afweging maken en jezelf uitbetalen in rente.

Je kunt deze 10% eventueel aanvullen met je besparingen op je uitgaven. Ook is het aan te raden om voor meerdere doelen een spaarpotje op te bouwen, zodat je bij calamiteiten niet van de financiele vrijheid pot hoeft te snoepen. In de overvloed training leer ik je een effectieve strategie om je geld nog beter te beheren/beheersen.

4. Investeren

Er zijn vele manieren om je geld te investeren, waardoor je hoge rendementen kunt halen.

Je kunt je geld beleggen in aandelen, fondsen of in de Forex markt, om zo een hoger rendement te behalen dan op een gewone spaarrekening. Zorg er wel voor dat je een goede cursus volgt met duidelijke strategieën, en oefen daarmee eerst in een testomgeving, voordat je met echt geld gaat beleggen. Eén van de belangrijkste dingen in het beleggen is namelijk risicobeheersing!

Andere voorbeelden van investeringen zijn o.a.: onroerend goed, goud en edelmetalen, ETF’s, kunst, tax liens, etc. Ook hier geldt weer goed onderzoek doen, kennis van zaken hebben,  een duidelijke strategie hebben en aan risicomanagement doen.

5. Passief inkomen

Inkomen zonder daarvoor actief te hoeven werken noemen we passief inkomen.

Het doel van het geldspel is om genoeg passief inkomen te verdienen zodat je je gewenste levensstijl kunt betalen.

Passief inkomen zijn o.a. de inkomsten uit investeringen, zoals rente, divident, etc., maar ook andere dingen zoals: netwerk marketing, verkoop uit automaten, verkoop van boeken en CD’s, abonnementen, telefoon apps, inkomsten uit domeinnamen, internet marketing systemen, bloggen,etc.

Je hebt hiervoor eenmalig iets opgezet en vervolgens blijven de inkomsten automatisch binnenkomen.
De meeste vormen van passief inkomen zijn niet 100% passief, je moet er soms enkele uren per week onderhoud aan plegen. But who cares? Het is altijd beter dan een 9 tot 5 baan!

Geef jezelf voor alle 5 de factoren eens een cijfer van 1 tot 10. Welke kritische factoren voor financiële vrijheid kun jij nog verbeteren? En wat ga je daaraan doen?

Wil je meer weten over het ontsnappen uit de rat race en hoe je financieel vrij kunt worden?

Op 19 en 20 oktober komt Robert Kyosaki (de schrijver van het wereldbekende boek: “Rich Dad, Poor Dad”) naar Nederland.
Samen met andere toppers op het gebied van financiele vrijheid, internet marketing en success treedt hij op tijdens het National Achievers Congres in de RAI. Zelf ben ik er ook bij. Wil je dit bijzondere event ook meemaken? Klik dan op deze link en meld je aan.

NAC2013_AM_banner_728x90

10 succesgewoontes voor overvloed, rijkdom en geluk

Wil je meer overvloed, rijkdom en geluk ervaren? Pas dan deze 10 tips eens toe in je leven! Het zijn een aantal succesgewoontes die mij en andere succesvolle mensen hebben geholpen om hun dromen te realiseren. Pas ze toe en je leven zal nooit meer hetzelfde zijn.succes 1

1. Visualiseer je ideale dag

Visualiseer, aan het einde van de dag, hoe voor jou de perfecte dag van morgen eruit ziet en beleef het in gedachten. Zie voor je hoe jij wilt dat de dag verloopt. Wat wil je doen? Wat wil je bereiken? Welke mensen wil je ontmoeten? Zie het voor je in elk detail en voel hoe het is om de voor jou perfecte dag van morgen te beleven! Door dit te doen zet je een krachtige intentie voor de volgende dag. En zo is de kans groot dat de volgende dag perfect zal verlopen. Natuurlijk vinden er soms onverwachte dingen plaats. Laat je in die gevallen meebewegen met de stroom en vertrouw erop dat het goed zal komen. Soms heeft het universum iets beters in het verschiet!

2. Besteed dagelijks tijd aan je doelen

Het is in diverse onderzoeken bewezen dat mensen met een doel vele malen succesvoller zijn dan mensen zonder doel. Doelen stellen geeft richting aan je leven. Bewust en onderbewust richt je jezelf dagelijks op datgene wat voor jou belangrijk is. Door dagelijks tijd te besteden aan je doelen, zorg je ervoor dat deze steeds dichter bij komen. Met name wanneer je grootse doelen heb is het belangrijk om deze op te delen in kleine subdoelen, waaraan je dagelijks werkt. Doe dus elke dag iets dat jou dichter bij het einddoel brengt en ….. vergeet niet te genieten van de reis!

3. Spaar 10% van je inkomsten

Spaar consequent 10% van je inkomsten voor je financiele onafhankelijkheid en kom daar nooit meer aan. Dit geld is bestemd om te groeien en om rente op te brengen. Pas wanneer de maandelijse rente hoog genoeg is om in je levensonderhoud te kunnen voorzien, neem je de rente op! Ik begrijp dat sommige mensen nu nog niet de mogelijkheid hebben om maandelijks al 10% te kunnen sparen, maar ook als je nu nog schulden hebt of van een uitkering leeft kun je al iets doen. Wil je weten hoe je dit kunt doen. Kom dan naar de overvloed training of neem contact met mij op via de website.

4. Laat je coachen door een mentor

Een van de krachtigste methoden om te groeien is om een mentor aan te stellen die jou gaat coachen om je doelen te bereiken. Iemand die jou scherp houdt en die je stimuleert om het beste uit jezelf te halen. Een goede mentor is iemand die datgene heeft bereikt wat jij ook wilt bereiken. Iemand waaraan jij je kunt optrekken. Een mentor kan soms keihard en confronterend zijn, maar hij of zij doet dit met een positieve intentie, namelijk om jou beter te maken en om jou te stimuleren om dategene te bereiken dat jij wenst.

5. Ontwikkel “multiple sources of income”

Tegenwoordig zijn er vele mogelijkheden om online of offline een extra inkomen te genereren. Naast je dagelijkse werk kun je vele methoden ontwikkelen om een passief inkomen te verdienen. Met name het internet heeft hieraan bijgedragen. Er zijn duizenden kansen om een extra inkomen te genereren. Voorbeelden hiervan zijn o.a. forex, bloggen, MLM, tax liens, etc., etc. Verdiep je in een methode die je aanspreekt, zorg dat je hierin erg goed wordt en creeer daar een extra inkomen mee. Wanneer je hiermee succesvol bent, dan begin je aan een volgende methode. Het is de kunst om meerdere inkomensstromen te genereren, zodat je, wanneer er een methode minder goed loopt, voldoende alternatieven hebt.

6. Zorg goed voor je lichaam

Om echt succesvol te zijn heb je een uitstekende gezondheid nodig. Je gezondheid heeft een direct effect op je emotionele staat van zijn en op je uithoudingsvermogen. Met een goede gezondheid voel je jezelf beter en ben je tot meer in staat. Het is daarom belangrijk om gezonde voeding te eten, bij voorkeur biologisch. En om regelmatig te sporten en je lichaam voldoende rust te gunnen. Zelf sport ik 2 a 3 keer per week en ik eet bijna uitsluitend biologisch voedsel. Slapen doe ik slechts 5 a 6 uur per nacht, wat eigenlijk te weinig is. Optimaal is minimaal 7 of 8 uur per nacht.

7. Dagelijkse inspiratie uit boeken, CD’s of film

Net zo belangrijk als de voeding is voor je lichaam, is het ook van belang om je geest te voeden met inspirerende gedachten. Lees daarom dagelijks minimaal een half uur een inspirerend boek over spiritualiteit, persoonlijke groei of management. Een andere manier om je geest te voeden is het beluisteren van motivatie CD’s in de auto. Zelf beluister ik regelmatig motivatie CD’s of MP3tjes van mijn favourite auteurs en sprekers. Meestal zijn deze in de engelse taal, omdat er in de nederlandse taal weinig materiaal beschikbaar is. Ook kijk ik regelmatig naar filmpjes op Youtube van mijn rolmodellen op het gebied van persoonlijke groei. Door dagelijkse aandacht voor persoonlijke groei, vergroot je jouw creativiteit en inspiratie, en je groeit als persoon.
Vergeet echter niet om de waardevolle kennis ook toe te passen in je leven, want alleen toegepaste kennis is macht!

8. Houdt een succesjournaal bij

Neem aan het einde van de dag even de tijd om al je successen van die dag op te schrijven. Dit hoeven niet alleen grote successen te zijn zoals het uitlopen van een marathon, maar ook alle kleine dingen die een goed gevoel geven schrijf je op in je journaal, zoals bijvoorbeeld het schrijven van een bedankkaartje aan een vriend of vriendin. Door dagelijks de tijd te nemen om je successen op te schrijven, focus je jezelf op succes. Je onderbewustzijn registreert dit, waardoor succesvolle handelingen in de toekomst een automatisme worden. Ook zend je hierdoor vibraties van succes de kosmos in. Het universum pikt deze signalen op en zend jou nog meer succesvolle situaties en kansen. Gelijke energieën trekken immers gelijke energieën aan!

9. Neem dagelijks tijd voor jezelf

Dit is een van de meest onderschatte succesgewoonten in de huidige hectische maatschappij. Allemaal hebben we de neiging om continu bezig te zijn, van deadline naar deadline en van project naar project. Er zijn altijd wel dingen die we nog moeten doen van onzelf en de dag heeft nu eenmaal maar 24 uur. Toch is het belangrijk om dagelijks de tijd te nemen voor jezelf. Sluit jezelf even een uurtje af van de buitenwereld, ga mediteren of wandelen in de natuur en kom even volledig thuis bij jezelf. Door dit dagelijks te doen kom je niet alleen tot rust, maar ook je creativiteit en inspiratie nemen toe. En je zult zien dat je meer voor elkaar krijgt in minder tijd, simpelweg door de rust en ontspanning te nemen. Je kunt dit ook zien als tijd om even rustig alles te laten bezinken. Tijd voor contemplatie en bezinning is erg waardevol. Het brengt je terug bij jezelf in het nu. And that’s all there is!

10. Begin een Mastermind groep

Oraganiseer een Mastermind groep bestaande uit minimaal vijf mensen, met vergelijkbare vaardigheden en op minimaal hetzelfde succes niveau en met dezelfde interesses als jijzelf. Door regelmatig bij elkaar te komen in de Mastermind groep, houdt je elkaar scherp en help je elkaar om de wederzijdse doelen te bereiken. Je helpt elkaar met ideeën en suggesties en je houdt elkaar verantwoordelijk voor het halen van de deadlines en je geeft elkaar zelfvertrouwen en steun om uit de comfortzone te komen. Mastermind groepen versterken jezelf als persoon en helpen jou om je doelen eerder te bereiken, want meerdere mensen weten meer dan jij alleen.

Vergeven doe je voor jezelf

Wanneer je de ander vergeeft bevrijd je jezelf uit de mentale en emotionele gevangenis waarin jij je bevindt.

vergeving 2

Onlangs kwam ik op Facebook de volgende quote tegen van Lewis B. Smedes:

“To forgive is to set a prisoner free and discover that the prisoner was you”.

Nader onderzoek via internet leerde dat Lewis B. Smedes (1921-2002) een professor in de theologie was die verschillende boeken heeft geschreven, waaronder zijn populaire boek “Forgive and forget”. Saillant detail is ook dat Lewis Nederlandse roots heeft. Hij werd geboren als kind van Friese ouders, die naar Amerika emigreerden.

Vrij vertaald luidt de spreuk van Lewis:

“Vergeven is hetzelfde als een gevangene bevrijden, en er vervolgens achter komen dat jij die gevangene was”.

Emotionele drama’s blokkeren de energiestroom en het creatieproces

Hoe vaak komt het niet voor dat we ons emotioneel nog steeds laten leiden door onrecht en gebeurtenissen uit het verleden. Bijvoorbeeld:

  • wanneer je ex-partner je heeft verlaten voor iemand anders. of
  • doordat je als kind bent misbruikt door een familielid, of
  • omdat je vorige werkgever je heeft ontslagen, of
  • omdat je vroegere zakenpartner er met jouw ideeen of geld vandoor is gegaan, – etc., etc.

De woede en frustratie die je nu nog steeds voelt, over deze gebeurtenissen uit het verleden, ontneemt jou een stuk van je levenslust en richt je focus op negativiteit. Eigenlijk vergiftig je jouw gedachten met het herbeleven van deze drama’s uit het verleden. Bewust of onbewust spelen die gebeurtenissen uit jouw verleden nog steeds een grote rol.

Het gevolg hiervan is dat het jou de energie ontneemt om je volledig en onbezorgd te richten op datgene wat je wilt bereiken en doen in je leven. Het blokkeert jouw energiestroom, waardoor het onmogelijk wordt om datgene te manifesteren wat je wilt. Stuur je enerzijds positieve energie de kosmos in om je doelen en wensen te realiseren, dan stuur je anderzijds gevoelens van woede en frustratie de kosmos in naar diegenen die jou onrecht hebben aangedaan. Dit is ongeveer hetzelfde als tegelijkertijd de rem en het gaspedaal intrappen wanneer je in de auto zit.

De ander ziet het anders dan jij

Mijzelf heeft het ook jaren gekost, voordat ik m’n ex vriendin kon vergeven voor alle onrecht die ik dacht dat ze mij had aangedaan. Totdat ik erachter kwam dat zijzelf dit allang vergeten was en ik de enige was die hier nog steeds boos en gefrustreerd over was. Vaak is dit het geval. De ander, die ons het onrecht heeft aangedaan, is allang vergeten wat er is gebeurd. Of die persoon heeft een heel andere perceptie over het gebeurde, dan dat wij dat hebben. Zij zien het als een detail, terwijl wij het opblazen (al dan niet terecht) tot extreme proporties. We hebben er dus alleen onszelf mee en we zetten onszelf vast in de gevangenis waarover Lewis het heeft!  De ander merkt er niets meer van, terwijl wij onszelf saboteren door de steeds opnieuw terugkerende emoties van frustratie, woede en boosheid. Het is dus belangrijk om de ander te vergeven, niet voor hen, maar voor onszelf.

Vergeven betekent echter niet:

  • Dat je ontkent of vergeet wat er is gebeurd;
  • Dat je de daden van de ander goedpraat;
  • Of dat je de gebeurtenis bagatelliseert of kleiner maakt.

Wat is vergeven?

Vergeven is het loslaten van de negatieve energie rondom die gebeurtenis uit het verleden. De gebeurtenis is een voldongen feit, waar je niets meer aan kunt veranderen. Hoe je ermee omgaat, is wat je wel kunt veranderen. Vergeven is dus ook jezelf losmaken van de grip die de ander nog steeds op jou heeft. Die ander regeert nog steeds jou leven. Hoe lang wil je nog toestaan dat dit gebeurd?

Vergeven……. hoe doe je dat dan?

Adem een paar keer diep in en stel je eens voor dat de gebeurtenis uit het verleden opnieuw plaatsvind. En wanneer je middenin die gebeurtenis zit, denk dan ook eens aan wat dit met jou doet en hoe dit je toekomst zal beheersen. Wil je dit toestaan? Je kunt het ook allemaal opschrijven en later ritueel verbranden, waarbij je jezelf voorstelt dat de gebeurtenis verdwijnt in de vlammen en er iets nieuws en moois voor terugkeert.

Stel je in gedachten ook eens voor dat de persoon of de personen die erbij betrokken waren, voor je staan en zeg tegen iedereen afzonderlijk dat je ze vanaf nu vergeeft. Dat je geen energie meer stopt in datgene wat er is gebeurd. Dat je niet zult vergeten wat er is gebeurd, maar dat je jezelf er niet meer druk over maakt, omdat je er toch niets meer aan kunt veranderen. Vertel die ander ook dat jij je nu uitsluitend nog richt op je toekomst en dat je de ander ook het beste gunt.

Je hoeft dit niet telefonisch of persoonlijk te doen als je dit niet wilt, maar het proces in gedachten ondergaan werkt meestal net zo goed als je jezelf goed inleeft. Wanneer die persoon nog leeft kun je er ook voor kiezen om je relatie met hem of haar te verbreken. Laat die ander dan ook weten dat je hem of haar vergeeft voor jezelf en niet voor hem of haar. Zo maak je duidelijk dat je voor jezelf kiest en het verleden achter je wilt laten. Je vergeeft de ander om de gevangene, die jij was, te bevrijden, geheel zoals Lewis B. Smedes het bedoelde in zijn spreuk:

“To forgive is to set a prisoner free and discover that the prisoner was you”.

Meer hulp nodig bij het vergevingsproces? Schrijf je dan in voor de Emotionele Vrijheid training.

 

 

3 Tips voor een moeitelozer leven

5233767_l (300x200)Richting – Focus jezelf op één ding tegelijk

In ons drukke leven en in de huidige hectische maatschappij, waarin de keuzes voor het oprapen liggen, zijn we geneigd om veel dingen tegelijk te doen. Naast de belangrijkste tijd, die we doorbrengen met onze familie en vrienden, willen uitblinken op ons werk. We willen de beste sportman of sportvrouw zijn. We hebben tijd nodig voor onze hobbies. We willen ons geld goed investeren en we willen tijd besteden om ons bedrijf succesvol te maken met internet strategieen en promotie. Daarnaast heb je misschien ook nog een lijstje met doelen die je wilt bereiken in de nabije toekomst of op de lange termijn.
STOP hiermee en focus jezelf op één ding tegelijk!
Het is niet effectief om je op meerdere dingen tegelijk te focussen, …………alhoewel vrouwen beter zijn in multitasken dan mannen! Wanneer je meerdere dingen tegelijk doet, of je jezelf op meerdere doelen richt, dan versnipper je je aandacht, waardoor je uiteindelijk niets echt goed doet.
Om goede resultaten te behalen en om succesvol te zijn, is concentratie, aandacht, oefening en tijd nodig.

Concentratie en aandacht

Wanneer je geconcentreerd aan één ding tegelijk werkt is het gemakkelijker om je aandacht vast te houden. En je krijgt meer voor elkaar in korte tijd! Laat je daarbij ook niet afleiden door binnenkomende emails, telefoontjes of andere prioriteiten en taken die je nog moet doen. Je kunt beter eerst een specialist worden in één ding, voordat je weer gaat beginnen aan iets anders. Halve aandacht leidt tot halve resultaten!

Oefening

Oefening baart kunst! In zijn boek “Outliers”, in het NL vertaald in “Uitblinkers”, beschrijft Malcolm Gladwell dat succesvolle mensen, die uitzonderlijke prestaties hebben bereikt, veel geoefend hebben voordat ze succesvol werden op hun specifieke gebied. Het succes is nooit zomaar komen aanwaaien. In zijn boek beschrijf hij de 10.000 uren regel: alle uitblinkers hebben tienduizend uur oefening achter de rug voordat ze echt succesvol werden. Neem de Beatles. Die kregen de kans om maandenlang acht uur per dag op te treden in een Hamburgse nachtclub. Dat dwong ze hun repertoire uit te breiden en tot in de puntjes op elkaar ingespeeld te raken. Of Bill Gates. Zijn school schafte al in 1968 een computer aan. Tegen de tijd dat hij aan de universiteit begon, had hij er tienduizend uur programmeren op zitten.

Tijd en rust

Door de tijd en de rust te nemen voor één specifiek doel, neemt je creativiteit en je inspiratie toe. Wanneer je regelmatig tijd besteed in de natuur, of de rust neemt om te mediteren of te visualiseren, dan kom je tot de meest briljantge ideeen en ingevingen. En door de focus en aandacht komen er kansen op je pad, die jou kunnen leiden naar nog meer succes op dat terrein waarop jij je focus legt.

Relax – En heb geen verwachtingen van de ander

Het hebben van verwachtingen van andere mensen maakt je leven ingewikkeld. Er is namelijk maar één persoon op deze aarbol waarop je volledig kunt vertrouwen. Je raad het al … dat ben jezelf! Het gedrag van de ander heb je totaal niet in de hand. Dat willen we natuurlijk wel, maar dit blijft een utopie. Soms is het al moeilijk genoeg om jezelf te begrijpen! Iedere persoon handelt vanuit z’n eigen referentiekader en vanuit zijn eigen ervaringen en wereldbeeld. Jouw visie is altijd anders dan de visie van de ander. Je kunt dus nooit voorspellen wat de ander denkt en wat de ander zal gaan doen. Waarom hebben we dan toch altijd maar weer verwachtingen van de ander? Simpelweg omdat wij willen dat de ander ons begrijpt en hetzelfde reageert als wij zouden doen. Of omdat we een aantal behoeften ingevuld willen hebben die we in onze jeugd hebben gemist, zoals waardering, respect, erkenning, etc. Dit is dus hetzelfde als aan een dood paard trekken. Stop ermee en relax! Je kunt alleen jezelf veranderen.

In relaties zie je dit vaak terug. We willen de ander veranderen of we willen dat onze partner volledig aan onze verwachtingen voldoet. Je verwacht bijvoorbeeld:
– dat je partner zin heeft om vanavond met je te vrijen;
– dat je partner begrijpt dat je je halve weeksalaris hebt uitgegeven aan schoenen
– dat je partner vanavond meegaat om bij je moeder gaan eten.

Doodat jij verwachtingen hebt over hoe jou partner zal reageren, kun je bijna alleen maar teleurgesteld worden! Het komt maar zelden voor dat je partner exact beantwoord aan je verwachtingspatroon. Door minder te verwachten maak je je leven een stuk lichter en minder ingewikkeld!

In plaats hiervan zou je vooraf ook kunnen communiceren en je verwachtingen uitspreken naar elkaar. Vooraf uitspreken wat jou verwachtingen zijn, voorkomt frustratie en teleurstellingen achteraf. Zeg bijvoorbeeld tegen elkaar:
– schatje, zullen we vanavond eens lekker met elkaar knuffelen en vrijen?
– vind je het ook leuk als ik een paar mooie schoenen aanschaf voor dat feest van je werk?
– ik zou het heel leuk vinden als je vanavond meegaat eten bij m’n moeder (en … misschien kunnen we daarna lekker knuffelen?)

Naast het uitspreken van je verwachtingen is het altijd goed om aan jezelf te werken. Wil je bijvoorbeeld altijd in je kracht blijven ongeacht de reacties van anderen, dan kun je eventueel de Emotionele Vrijheid training volgen. Voor meer informatie, klik hier.

Realisatie – Ontwikkel jezelf dagelijks

Door dagelijks tijd te besteden aan zelfontwikkeling nemen je inspiratie en je creatieve vermogens toe en groei je als persoon naar een betere versie van jezelf. Persoonlijk zou ik niet meer willen stoppen met groeien (niet letterlijk, maar figuurlijk, want ik ben al 2 meter!). Dagelijks besteed ik tijd aan het lezen van interessante boeken of blogs, het kijken naar een inspirerend filmpje of het bijwonen van een lezing of workshop. Ik zorg ervoor dat ik mijzelf en m’n ziel voedt met inspirerende gedachten en ervaringen. Door zelf-ont-wikkeling ontdoe je jezelf van je oude wikkels en je boort een nieuwe laag aan in jezelf. De persoon die je morgen bent is niet meer dezelfde als die je vandaag bent. Sterker nog elke seconde, en elke nano seconde veranderd er heel veel in je lichaam. Cellen vernieuwen, weefsel vernieuwd en gedachtepatronen veranderen. Door je gedachten te voeden met inspiratie en positieve boodschappen werk je toe naar de beste versie van jezelf en creeer je meer overvloed en rijkdom in je leven.

Zelf heb ik al heel veel geinvesteerd in mijn zelfontwikkeling. Ik volgde (inter)nationale trainingen op het gebied van spiritualiteit, healing,  NLP, financiele- en emotionele vrijheid, overvloed en passief inkomen, business en marketing, etc., etc. Deze kennis heb ik gecombineerd met mijn eigen ervaringen en verwerkt in de Move 2 Miracles trainingen. Wil je jezelf ook verder ontwikkelen en inspiratie opdoen? Klik dan hier voor een heel bijzonder aanbod!