10 succesgewoontes voor overvloed, rijkdom en geluk

Wil je meer overvloed, rijkdom en geluk ervaren? Pas dan deze 10 tips eens toe in je leven! Het zijn een aantal succesgewoontes die mij en andere succesvolle mensen hebben geholpen om hun dromen te realiseren. Pas ze toe en je leven zal nooit meer hetzelfde zijn.succes 1

1. Visualiseer je ideale dag

Visualiseer, aan het einde van de dag, hoe voor jou de perfecte dag van morgen eruit ziet en beleef het in gedachten. Zie voor je hoe jij wilt dat de dag verloopt. Wat wil je doen? Wat wil je bereiken? Welke mensen wil je ontmoeten? Zie het voor je in elk detail en voel hoe het is om de voor jou perfecte dag van morgen te beleven! Door dit te doen zet je een krachtige intentie voor de volgende dag. En zo is de kans groot dat de volgende dag perfect zal verlopen. Natuurlijk vinden er soms onverwachte dingen plaats. Laat je in die gevallen meebewegen met de stroom en vertrouw erop dat het goed zal komen. Soms heeft het universum iets beters in het verschiet!

2. Besteed dagelijks tijd aan je doelen

Het is in diverse onderzoeken bewezen dat mensen met een doel vele malen succesvoller zijn dan mensen zonder doel. Doelen stellen geeft richting aan je leven. Bewust en onderbewust richt je jezelf dagelijks op datgene wat voor jou belangrijk is. Door dagelijks tijd te besteden aan je doelen, zorg je ervoor dat deze steeds dichter bij komen. Met name wanneer je grootse doelen heb is het belangrijk om deze op te delen in kleine subdoelen, waaraan je dagelijks werkt. Doe dus elke dag iets dat jou dichter bij het einddoel brengt en ….. vergeet niet te genieten van de reis!

3. Spaar 10% van je inkomsten

Spaar consequent 10% van je inkomsten voor je financiele onafhankelijkheid en kom daar nooit meer aan. Dit geld is bestemd om te groeien en om rente op te brengen. Pas wanneer de maandelijse rente hoog genoeg is om in je levensonderhoud te kunnen voorzien, neem je de rente op! Ik begrijp dat sommige mensen nu nog niet de mogelijkheid hebben om maandelijks al 10% te kunnen sparen, maar ook als je nu nog schulden hebt of van een uitkering leeft kun je al iets doen. Wil je weten hoe je dit kunt doen. Kom dan naar de overvloed training of neem contact met mij op via de website.

4. Laat je coachen door een mentor

Een van de krachtigste methoden om te groeien is om een mentor aan te stellen die jou gaat coachen om je doelen te bereiken. Iemand die jou scherp houdt en die je stimuleert om het beste uit jezelf te halen. Een goede mentor is iemand die datgene heeft bereikt wat jij ook wilt bereiken. Iemand waaraan jij je kunt optrekken. Een mentor kan soms keihard en confronterend zijn, maar hij of zij doet dit met een positieve intentie, namelijk om jou beter te maken en om jou te stimuleren om dategene te bereiken dat jij wenst.

5. Ontwikkel “multiple sources of income”

Tegenwoordig zijn er vele mogelijkheden om online of offline een extra inkomen te genereren. Naast je dagelijkse werk kun je vele methoden ontwikkelen om een passief inkomen te verdienen. Met name het internet heeft hieraan bijgedragen. Er zijn duizenden kansen om een extra inkomen te genereren. Voorbeelden hiervan zijn o.a. forex, bloggen, MLM, tax liens, etc., etc. Verdiep je in een methode die je aanspreekt, zorg dat je hierin erg goed wordt en creeer daar een extra inkomen mee. Wanneer je hiermee succesvol bent, dan begin je aan een volgende methode. Het is de kunst om meerdere inkomensstromen te genereren, zodat je, wanneer er een methode minder goed loopt, voldoende alternatieven hebt.

6. Zorg goed voor je lichaam

Om echt succesvol te zijn heb je een uitstekende gezondheid nodig. Je gezondheid heeft een direct effect op je emotionele staat van zijn en op je uithoudingsvermogen. Met een goede gezondheid voel je jezelf beter en ben je tot meer in staat. Het is daarom belangrijk om gezonde voeding te eten, bij voorkeur biologisch. En om regelmatig te sporten en je lichaam voldoende rust te gunnen. Zelf sport ik 2 a 3 keer per week en ik eet bijna uitsluitend biologisch voedsel. Slapen doe ik slechts 5 a 6 uur per nacht, wat eigenlijk te weinig is. Optimaal is minimaal 7 of 8 uur per nacht.

7. Dagelijkse inspiratie uit boeken, CD’s of film

Net zo belangrijk als de voeding is voor je lichaam, is het ook van belang om je geest te voeden met inspirerende gedachten. Lees daarom dagelijks minimaal een half uur een inspirerend boek over spiritualiteit, persoonlijke groei of management. Een andere manier om je geest te voeden is het beluisteren van motivatie CD’s in de auto. Zelf beluister ik regelmatig motivatie CD’s of MP3tjes van mijn favourite auteurs en sprekers. Meestal zijn deze in de engelse taal, omdat er in de nederlandse taal weinig materiaal beschikbaar is. Ook kijk ik regelmatig naar filmpjes op Youtube van mijn rolmodellen op het gebied van persoonlijke groei. Door dagelijkse aandacht voor persoonlijke groei, vergroot je jouw creativiteit en inspiratie, en je groeit als persoon.
Vergeet echter niet om de waardevolle kennis ook toe te passen in je leven, want alleen toegepaste kennis is macht!

8. Houdt een succesjournaal bij

Neem aan het einde van de dag even de tijd om al je successen van die dag op te schrijven. Dit hoeven niet alleen grote successen te zijn zoals het uitlopen van een marathon, maar ook alle kleine dingen die een goed gevoel geven schrijf je op in je journaal, zoals bijvoorbeeld het schrijven van een bedankkaartje aan een vriend of vriendin. Door dagelijks de tijd te nemen om je successen op te schrijven, focus je jezelf op succes. Je onderbewustzijn registreert dit, waardoor succesvolle handelingen in de toekomst een automatisme worden. Ook zend je hierdoor vibraties van succes de kosmos in. Het universum pikt deze signalen op en zend jou nog meer succesvolle situaties en kansen. Gelijke energieën trekken immers gelijke energieën aan!

9. Neem dagelijks tijd voor jezelf

Dit is een van de meest onderschatte succesgewoonten in de huidige hectische maatschappij. Allemaal hebben we de neiging om continu bezig te zijn, van deadline naar deadline en van project naar project. Er zijn altijd wel dingen die we nog moeten doen van onzelf en de dag heeft nu eenmaal maar 24 uur. Toch is het belangrijk om dagelijks de tijd te nemen voor jezelf. Sluit jezelf even een uurtje af van de buitenwereld, ga mediteren of wandelen in de natuur en kom even volledig thuis bij jezelf. Door dit dagelijks te doen kom je niet alleen tot rust, maar ook je creativiteit en inspiratie nemen toe. En je zult zien dat je meer voor elkaar krijgt in minder tijd, simpelweg door de rust en ontspanning te nemen. Je kunt dit ook zien als tijd om even rustig alles te laten bezinken. Tijd voor contemplatie en bezinning is erg waardevol. Het brengt je terug bij jezelf in het nu. And that’s all there is!

10. Begin een Mastermind groep

Oraganiseer een Mastermind groep bestaande uit minimaal vijf mensen, met vergelijkbare vaardigheden en op minimaal hetzelfde succes niveau en met dezelfde interesses als jijzelf. Door regelmatig bij elkaar te komen in de Mastermind groep, houdt je elkaar scherp en help je elkaar om de wederzijdse doelen te bereiken. Je helpt elkaar met ideeën en suggesties en je houdt elkaar verantwoordelijk voor het halen van de deadlines en je geeft elkaar zelfvertrouwen en steun om uit de comfortzone te komen. Mastermind groepen versterken jezelf als persoon en helpen jou om je doelen eerder te bereiken, want meerdere mensen weten meer dan jij alleen.

Plaats een reactie

*