3 Tips voor een moeitelozer leven

5233767_l (300x200)Richting – Focus jezelf op één ding tegelijk

In ons drukke leven en in de huidige hectische maatschappij, waarin de keuzes voor het oprapen liggen, zijn we geneigd om veel dingen tegelijk te doen. Naast de belangrijkste tijd, die we doorbrengen met onze familie en vrienden, willen uitblinken op ons werk. We willen de beste sportman of sportvrouw zijn. We hebben tijd nodig voor onze hobbies. We willen ons geld goed investeren en we willen tijd besteden om ons bedrijf succesvol te maken met internet strategieen en promotie. Daarnaast heb je misschien ook nog een lijstje met doelen die je wilt bereiken in de nabije toekomst of op de lange termijn.
STOP hiermee en focus jezelf op één ding tegelijk!
Het is niet effectief om je op meerdere dingen tegelijk te focussen, …………alhoewel vrouwen beter zijn in multitasken dan mannen! Wanneer je meerdere dingen tegelijk doet, of je jezelf op meerdere doelen richt, dan versnipper je je aandacht, waardoor je uiteindelijk niets echt goed doet.
Om goede resultaten te behalen en om succesvol te zijn, is concentratie, aandacht, oefening en tijd nodig.

Concentratie en aandacht

Wanneer je geconcentreerd aan één ding tegelijk werkt is het gemakkelijker om je aandacht vast te houden. En je krijgt meer voor elkaar in korte tijd! Laat je daarbij ook niet afleiden door binnenkomende emails, telefoontjes of andere prioriteiten en taken die je nog moet doen. Je kunt beter eerst een specialist worden in één ding, voordat je weer gaat beginnen aan iets anders. Halve aandacht leidt tot halve resultaten!

Oefening

Oefening baart kunst! In zijn boek “Outliers”, in het NL vertaald in “Uitblinkers”, beschrijft Malcolm Gladwell dat succesvolle mensen, die uitzonderlijke prestaties hebben bereikt, veel geoefend hebben voordat ze succesvol werden op hun specifieke gebied. Het succes is nooit zomaar komen aanwaaien. In zijn boek beschrijf hij de 10.000 uren regel: alle uitblinkers hebben tienduizend uur oefening achter de rug voordat ze echt succesvol werden. Neem de Beatles. Die kregen de kans om maandenlang acht uur per dag op te treden in een Hamburgse nachtclub. Dat dwong ze hun repertoire uit te breiden en tot in de puntjes op elkaar ingespeeld te raken. Of Bill Gates. Zijn school schafte al in 1968 een computer aan. Tegen de tijd dat hij aan de universiteit begon, had hij er tienduizend uur programmeren op zitten.

Tijd en rust

Door de tijd en de rust te nemen voor één specifiek doel, neemt je creativiteit en je inspiratie toe. Wanneer je regelmatig tijd besteed in de natuur, of de rust neemt om te mediteren of te visualiseren, dan kom je tot de meest briljantge ideeen en ingevingen. En door de focus en aandacht komen er kansen op je pad, die jou kunnen leiden naar nog meer succes op dat terrein waarop jij je focus legt.

Relax – En heb geen verwachtingen van de ander

Het hebben van verwachtingen van andere mensen maakt je leven ingewikkeld. Er is namelijk maar één persoon op deze aarbol waarop je volledig kunt vertrouwen. Je raad het al … dat ben jezelf! Het gedrag van de ander heb je totaal niet in de hand. Dat willen we natuurlijk wel, maar dit blijft een utopie. Soms is het al moeilijk genoeg om jezelf te begrijpen! Iedere persoon handelt vanuit z’n eigen referentiekader en vanuit zijn eigen ervaringen en wereldbeeld. Jouw visie is altijd anders dan de visie van de ander. Je kunt dus nooit voorspellen wat de ander denkt en wat de ander zal gaan doen. Waarom hebben we dan toch altijd maar weer verwachtingen van de ander? Simpelweg omdat wij willen dat de ander ons begrijpt en hetzelfde reageert als wij zouden doen. Of omdat we een aantal behoeften ingevuld willen hebben die we in onze jeugd hebben gemist, zoals waardering, respect, erkenning, etc. Dit is dus hetzelfde als aan een dood paard trekken. Stop ermee en relax! Je kunt alleen jezelf veranderen.

In relaties zie je dit vaak terug. We willen de ander veranderen of we willen dat onze partner volledig aan onze verwachtingen voldoet. Je verwacht bijvoorbeeld:
– dat je partner zin heeft om vanavond met je te vrijen;
– dat je partner begrijpt dat je je halve weeksalaris hebt uitgegeven aan schoenen
– dat je partner vanavond meegaat om bij je moeder gaan eten.

Doodat jij verwachtingen hebt over hoe jou partner zal reageren, kun je bijna alleen maar teleurgesteld worden! Het komt maar zelden voor dat je partner exact beantwoord aan je verwachtingspatroon. Door minder te verwachten maak je je leven een stuk lichter en minder ingewikkeld!

In plaats hiervan zou je vooraf ook kunnen communiceren en je verwachtingen uitspreken naar elkaar. Vooraf uitspreken wat jou verwachtingen zijn, voorkomt frustratie en teleurstellingen achteraf. Zeg bijvoorbeeld tegen elkaar:
– schatje, zullen we vanavond eens lekker met elkaar knuffelen en vrijen?
– vind je het ook leuk als ik een paar mooie schoenen aanschaf voor dat feest van je werk?
– ik zou het heel leuk vinden als je vanavond meegaat eten bij m’n moeder (en … misschien kunnen we daarna lekker knuffelen?)

Naast het uitspreken van je verwachtingen is het altijd goed om aan jezelf te werken. Wil je bijvoorbeeld altijd in je kracht blijven ongeacht de reacties van anderen, dan kun je eventueel de Emotionele Vrijheid training volgen. Voor meer informatie, klik hier.

Realisatie – Ontwikkel jezelf dagelijks

Door dagelijks tijd te besteden aan zelfontwikkeling nemen je inspiratie en je creatieve vermogens toe en groei je als persoon naar een betere versie van jezelf. Persoonlijk zou ik niet meer willen stoppen met groeien (niet letterlijk, maar figuurlijk, want ik ben al 2 meter!). Dagelijks besteed ik tijd aan het lezen van interessante boeken of blogs, het kijken naar een inspirerend filmpje of het bijwonen van een lezing of workshop. Ik zorg ervoor dat ik mijzelf en m’n ziel voedt met inspirerende gedachten en ervaringen. Door zelf-ont-wikkeling ontdoe je jezelf van je oude wikkels en je boort een nieuwe laag aan in jezelf. De persoon die je morgen bent is niet meer dezelfde als die je vandaag bent. Sterker nog elke seconde, en elke nano seconde veranderd er heel veel in je lichaam. Cellen vernieuwen, weefsel vernieuwd en gedachtepatronen veranderen. Door je gedachten te voeden met inspiratie en positieve boodschappen werk je toe naar de beste versie van jezelf en creeer je meer overvloed en rijkdom in je leven.

Zelf heb ik al heel veel geinvesteerd in mijn zelfontwikkeling. Ik volgde (inter)nationale trainingen op het gebied van spiritualiteit, healing,  NLP, financiele- en emotionele vrijheid, overvloed en passief inkomen, business en marketing, etc., etc. Deze kennis heb ik gecombineerd met mijn eigen ervaringen en verwerkt in de Move 2 Miracles trainingen. Wil je jezelf ook verder ontwikkelen en inspiratie opdoen? Klik dan hier voor een heel bijzonder aanbod!

 

Plaats een reactie

*