Hoe rijk wil je Zijn?

rijkdom 1

Rijkdom is wie je bent!

Een rijk leven is meer dan alleen veel geld hebben of in materiele overvloed leven. Rijk leven heeft te maken met hoe jij jezelf voelt, hoe jij jezelf verbindt met anderen en welke bijzondere ervaringen je meemaakt in je leven! Rijkdom is een staat van Zijn!

Echte rijkdom heeft te maken met hoe jij jezelf diep vanbinnen voelt. Het heeft niets te maken met geld, materie en uiterlijke schijn.

Vaak proberen we onze innerlijke tekortkomingen in te vullen met geld, materie en bezit. En natuurlijk voelen we ons blij als we die nieuwe auto kunnen kopen of als we die mooie nieuwe flatscreen TV kunnen aanschaffen. Maar als de kick van het eerste moment is afgezakt, dan worden we weer keihard geconfronteerd met onze innerlijke tekortkomingen.

Zo kocht ik jarengeleden, na lang sparen, mijn droomauto. Het was een donkerblauwe Peugeot 607. Ik verlangde al lange tijd naar een comfortabele en grote zakenauto, waarmee ik voor de dag kon komen bij mijn familie, vrienden en zakenrelaties. Op de dag dat ik de auto kon ophalen bij de garage kon ik haast niet wachten van opwinding. Onmiddellijk na het wegrijden bij de garage gingen we een proefritje maken en werd de auto geshowt aan familie en vrienden. Ik genoot van de aanblik van mijn nieuwe bolide voor het huis en ik dacht eindelijk heb ik mijn droomauto te pakken.

Het bezit van de zaak is het einde van het vermaak!

Na een paar dagen in mijn nieuwe aanwinst te hebben gereden werd het al een gewoonte om erin te rijden. De kick van de eerste aanschaf ging langzaam over en ik voelde mezelf weer hetzelfde als voor de aanschaf. En ik dacht: “Waarom wilde ik nu echt zo graag deze auto hebben?” en “Waarvoor heb ik nu specifiek deze auto gekocht en niet een examplaar met meer laadruimte en een zuiniger verbruik?”

Na het testen van mijn onderbewustzijn met behulp van spiertesten, een methode die we in onze Emotionele Vrijheid trainingen ook gebruiken, kwam ik erachter dat de onderliggende behoefte van mijn aanschaf erkenning en waardering was. Ik wilde gezien worden met mijn nieuwe auto en ik wilde dat mensen mij zagen als een geslaagd zakenman die het gemaakt had in het leven. Ik had dus geen behoefte aan een auto, maar ik had behoefte aan erkenning en waardering. Ik wilde gezien worden!

Je kunt je Innerlijke behoeften niet vervullen met materie

Wanneer we in onze trainingen aan de deelnemers vragen wat hun allerdiepste wensen zijn, horen we o.a. allerlei materiele wensen en doelen zoals:
– een droomhuis;
– de ideale partner;
– een mooie auto;
– een wereldreismaken;
– etc.
Wanneer we deze wensen verder gaan onderzoeken zie je dat mensen niet dat mooie droomhuis wensen, maar de rust en veiligheid willen ervaren die het huis hun geeft. Of dat men niet die ideale partner wenst als aanvulling op een toch al geslaagd leven, maar om hun leven compleet te maken doordat die partner hun bescherming, aandacht en zekerheid moet geven.

Eigenlijk proberen we dus om onze innerlijke tekortkomingen in te vullen met uiterlijk vertoon. En dat, beste lezers van mijn blog, is een utopie! Het gaat je simpelweg NOOIT lukken om je innerlijke behoeften in te vullen met materie.

Draai het om!

Wil je met je droomhuis je behoefte aan rust en veiligheid invullen, kijk dan eens hoe je die rust en veiligheid in het dagelijkse leven aan jezelf kunt geven. Schep een veilige en rustige omgeving, ga mediteren en zorg dat je jezelf nu al veilig voelt. Een bijkomend voordeel is dat je zo ook datgene wat je wenst sneller in je leven manifesteert, want je stemt je af op de energie van je wens!

Hetzelfde geldt voor de partner van je dromen. Wil je dat die persoon je leven compleet maakt en je aandacht en zekerheid geeft. Kijk dan eens hoe jij jezelf nu al compleet kunt maken, door jezelf aandacht en zekerheid te geven. Verwen jezelf eens op een saunaatje of een beauty behandeling of ga eens lekker uit eten of naar de bioscoop. En omring jezelf met lieve en interessante mensen.

Bovendien is het zo dat wanneer je een partner aan wilt trekken om jouw innerlijke behoeften te vervullen, je meestal iemand aantrekt met dezelfde innerlijke tekortkomingen. Terwijl als je eerst jezelf compleet maakt, je een complete partner aantrekt die jou perfect aanvult.

Door datgene vandaag in je leven te brengen, wat je met je materiele wensen beoogt, trek je jouw materiele wensen nog sneller aan. Gelijke energieen trekken gelijke energieen aan.
Echte rijkdom komt van binnenuit!

Plaats een reactie

*