Met wie je omgaat, daar wordt je mee besmet

Je bent het product van de 5 mensen waar je het meest mee omgaat.

omgaan met

In de vele succes en business trainingen die ik de afgelopen jaren zelf volgde kwam ik de volgende uitspraak regelmatig tegen:

Je bent het produkt van de 5 mensen waar je het meest mee omgaat.

En daar zit natuurlijk een grote kern van waarheid in, want je leert van de mensen waar je het meeste tijd mee doorbrengt.  En je neemt na verloop van de tijd automatisch een aantal denkbeelden, opvattingen en overtuigingen van elkaar over.

Omring je jezelf met mensen die daar zijn, waar jij naartoe wilt

Omring je jezelf met 4 of 5 mensen die succesvoller zijn dan jijzelf, dan is de kans groot dat je zelf ook succesvoller zult worden. Simpelweg omdat je leert van mensen die daar zijn, waar jij ook wilt zijn en die bereikt hebben, wat jij ook wilt bereiken.

Omgekeerd geldt dit natuurlijk ook. Mensen die minder succesvol zijn dan jij en die zich op een lager kennis en welvaartsniveau bevinden trekken jou naar beneden.  Het geeft niet als 1 van de  5 personen, waarmee jij de meeste tijd doorbrengt, minder succesvol is dan dat jij bent. Laat je dan in ieder geval niet beinvloeden door hun goedbedoelde adviezen en raad.

Luister in dat geval naar die andere 4 personen, die daar zijn waar jij naar toe wilt. Op een kennis en succesniveau waar jij jezelf aan kunt optrekken en waarvan je kunt leren. Want met wie je omgaat, daar wordt je mee besmet.

Neem afscheid van diegenen die jou naar beneden trekken en omring jezelf met rijke, succesvolle en inspirerende mensen. Daar leer je van en je groeit er door als persoon.

Voed je geest met gezonde gedachten

Net zoals je jezelf voedt met gezonde voeding, vitamines en mineralen is het van groot belang om ook je geest te voeden met gezonde gedachten. Dit doe je niet alleen door inspirerende boeken te lezen en te luisteren naar inspirerende sprekers en coaches, maar ook door jezelf te omringen met succesvolle mensen, die zich op een niveau bevinden waar jij wilt zijn.  Je leert van hun kennis en hun gewoontes en je drijft mee op de positieve energiestroom van geluk en succes.

Dit betekent natuurlijk niet dat andere mensen minder waardevol zijn en dat je daar bot naar moet reageren. Behandel  iedereen met liefde en respect, want iedereen is uniek en heeft specifieke gaven en talenten. En we zijn allemaal onderdeel van hetzelfde universum en dezelfde energiestroom. Echter we hebben ook elke dag de keuzemogelijkheid om te bepalen met wie we omgaan en met wie we het liefst onze tijd doorbrengen.

Kies er daarom voor om het grootste deel van je tijd door te brengen met mensen die daar zijn, waar jij naar toegaat met je doelen en wensen. En omring jezelf met inspirerende vrienden en relaties. Kies voor kwali-tijd in plaats van kwanti-tijd. Tijd is kostbaar en kan maar op 1 manier worden doorgebracht.

Inspirerende en gelukkige vrienden en relaties helpen jou om ook inspirerend en gelukkig te denken en te leven. Rijke en succesvolle mensen stimuleren jou om ook rijk en succesvol te worden. Geniet ervan en laat je inspireren, op weg naar de beste versie van jezelf!

Plaats een reactie

*