Waarom The Secret en de Wet van Aantrekking niet werken

manifestation

10 veel voorkomende missers bij het toepassen van de
Wet van Aantrekking

Enkele jaren geleden ontstond er een internationale hype met het uitkomen van de film en het boek The Secret. In het boek en de film wordt uitgelegd hoe je met de universele Wet van Aantrekking moeiteloos datgene kunt creëren wat jij wilt, door gebruik te maken van je gedachtenkracht. Wat je uitzend met je gedachten en je energie wordt vanzelf gemanifesteerd in de fysieke realiteit wanneer je gebruikmaakt van het creatie proces en de Wet van Aantrekking.

Je stemt jezelf af op datgene wat je wilt met je gedachten en je gevoel, je vertrouwt erop dat het naar je toekomt, je laat het los en vervolgens zal het zich vroeg of laat manifesteren in je leven.

Veel trainers en coaches, waaronder ikzelf, gaven workshops en trainingen over deze principes enThe Secret en de Wet van Aantrekking werden een ware hype op het internet.

Nu, enkele jaren later, is de hype weer over en zijn veel mensen teleurgesteld in The Secret en de Wet van Aantrekking. Ze denken dat de Wet van Aantrekking niet werkt, omdat hun wensen en verlangens niet zijn uitgekomen.

Het principe van de universele Wet van Aantrekking werkt altijd. De meeste mensen zijn zich echter niet volledig bewust van de principes van creatie en hun eigen proces hierin.

De meest voorkomende missers bij het toepassen van The Secret en de Wet van Aantrekking zijn:

1. Als ik visualiseer, dan komt mijn wens vanzelf uit

Veel mensen denken dat het visualiseren voldoende is om je wensen te laten uitkomen. Ze denken dat, door te mediteren en te visualiseren, die pot met goud vanuit het niets uit de lucht komt vallen. Niets is echter minder waar. Visualiseren is slechts de eerste stap in het creatieproces.

2. Je waarom is niet groot genoeg

Wanneer je datgene wat je wenst niet kunt voelen, dan is je waarom niet groot genoeg. Eén van de belangrijkste elementen in het creatieproces is je gevoel. Je gevoel versterkt je gedachtenkracht en het creatieproces. Hoe meer je levensecht kunt voelen wat jij wenst, hoe krachtiger de energie is die je het universum instuurt.  Denk eens na over je waarom! Waarom wil je jouw wensen manifesteren. Doe je het voor je gezin, voor je kinderen of je partner of om andere mensen te helpen? Of handel je alleen vanuit je ego en uit eigenbelang. Zorg ervoor dat de reden waarom je iets wenst groot genoeg is en je kunt het makkelijker voelen!

3. Proberen een specifieke persoon aan te trekken

Wanneer je probeert om een specifieke persoon aan te trekken is dit een aantasting van de vrije wil. Dit zou betekenen dat ik bijvoorbeeld zonder problemen de partner van ieder ander zou kunnen aantrekken, zonder dat die persoon hierin iets te vertellen zou hebben.  Wat je beter kunt doen is jezelf richten op de kwaliteiten en de eigenschappen die de partner van je dromen zou moeten hebben. Dit heeft alles te maken met de energie en de gevoelens die jij wenst. En gelijke energieën trekken gelijke energieën aan, dus dan zal je droompartner als vanzelf verschijnen, mits je jezelf natuurlijk aan alle elementen van het creatieproces houdt.

4. Alleen focussen op de materie en het geld

Met het wensen van materie en geld is op zich niets mis mee, wanneer je beseft dat het plezier meestal maar van korte duur is. Na het realiseren van die mooie auto of dat miljoen op je bankrekening wordt die nieuwe situatie al snel weer gewoon en wil je weer iets anders. Met materie kun je nu eenmaal niet je emotionele behoeften invullen. Daarom kun je jezelf in je visualisaties en in het creëren beter richten op het gevoel achter de materie. Richt je bijvoorbeeld op het gevoel van comfort wat je met het huis wil bereiken en richt je op het gevoel van aanzien hebben dat je wilt bereiken met die nieuwe auto. Voel hoe het voelt als je dit bereikt hebt en kijk hoe je jezelf nu al comfortabeler kunt voelen. Met het uitzenden van de energie van deze gevoelens trek je gelijke energieën aan en zullen je wensen eerder gemanifesteerd worden.

5. Gericht zijn op datgene wat je niet wenst 

Je aandacht richten op die dingen die je niet wilt, zorgt ervoor dat je meer creëert van datgene dat je niet wilt. Je onderbewustzijn kent namelijk geen ontkenningen. Woorden zoals niet, geen of nooit meer worden door het onderbewustzijn niet herkend. Door aandacht te schenken aan die dingen die je niet wilt, creëer je dus meer van hetzelfde. Denk dus niet: “Ik wil geen geldproblemen meer” of “Ik wil deze situatie nooit meer meemaken”. Bovendien: Wanneer je aan de ene kant bijvoorbeeld een nieuwe auto wilt manifesteren en aan de andere kant over je huidige auto denkt: “Ik wil niet lang meer rijden in deze lelijke auto”, dan is dat hetzelfde als met je ene voet op het gaspedaal trappen en met de andere op de rem. Het universum weet simpelweg niet meer wat het je moet geven. 

6. Onrealistische affirmaties

Het gebruiken van affirmaties gaat meestal niet diep genoeg om je wensen te manifesteren. Affirmaties zijn bekrachtigende uitspraken die je tegen jezelf uitspreekt al zijn de waarheid. Wanneer je hierbij onvoldoende gevoel creëert, dan schieten de affirmaties hun doel voorbij. Ook hebben veel mensen affirmaties over hele grote doelen, zoals: : “Ik ben miljonair en ik leef het leven dat ik wil”. Wanneer je onderbewust niet geloofd dat je dit ook bent, dan hebben de affirmaties geen effect. Je moet het wel echt geloven! In dat geval kun je beter eerst aan je onderbewuste gedachten werken met coaching of door het volgen van een training.

7. Niet exact weten wat je wilt

Als je niet goed specificeert wat je wenst, dan ontvang je iets dat niet voldoet aan je vraag. De meeste mensen specificeren helemaal niet wat ze willen. Ze leven op de automatische piloot en laten het lot bepalen wat er gebeurd in hun leven. Ze zijn zich ook niet bewust wat ze manifesteren met hun vaak destructieve gedachten. Jij kunt daarin verandering aanbrengen door de tijd te nemen om goed te specificeren wat jouw verlangens en de doelen zijn die je wilt bereiken. Wees daarin zeer specifiek. Zelf heb ik ooit eens de vrouw van mijn dromen gespecificeerd. Ik omschreef exact hoe ze eruit zou moeten zien en wat voor kwaliteiten en karakter eigenschappen ze zou moeten hebben. Ik visualiseerde erop en ik liet het los. En inderdaad, een tijd later ontmoette ik haar via mijn werk. Ze beantwoordde helemaal aan het profiel, echter ze had nog een partner thuis. En dat was ik vergeten te specificeren. Ze moest vrij zijn! Wees dus zo specifiek mogelijk in je wensen en verlangens!

8. Een laag zelfbeeld hebben

Een laag zelfbeeld is funest voor het creëren van wat je wilt. Veel mensen gunnen zichzelf bewust of onbewust geen rijkdom of geen materieel succes, omdat ze belemmerende gedachten en overtuigingen hebben of omdat er emotionele blokkades in de weg staan. Dan kun je nog zoveel visualiseren en creëren, maar als je vervolgens datgene wat je wenst niet kunt ontvangen door belemmerende gedachten en gevoelens, dan heeft dat geen enkele zin. En stel dat je, ondanks die belemmeringen, toch in staat bent om rijkdom of materieel succes te boeken, dan zal je er alles aan doen om dit te saboteren en om je geld en materie weer snel kwijt te raken.

Werk aan jezelf door training en coaching en zorg ervoor dat je elke dag groeit naar de mooiste versie van jezelf!

9. Gehecht zijn aan het eindresultaat

Teveel gehecht zijn aan het eindresultaat betekent dat je gelooft dat er een tekort is of dat je bang bent dat het gewenste resultaat niet zal plaatsvinden. Door iets te graag te willen, vanuit een noodzaak of gebrek, betekent dat je tegenstrijdige signalen uitzend in de kosmos. Als je bijvoorbeeld werkeloos bent en je wilt heel erg graag dat je de baan krijgt waarop je gaat solliciteren, omdat het betalen van je rekeningen en allerlei dingen er van afhankelijk zijn, dan zend je een energie uit van tekort of van schaarste. Waarschijnlijk wordt dit opgepikt door degene die jou interwiewt en de kans is groot zijn dat de baan uiteindelijk niet zal doorgaan. Het eindresultaat loslaten en vertrouwen in een goede afloop is dan ook essentieel in het creatieproces!

10. Je wens past niet in je hogere levensdoel

Stel dat je alle elementen van het creatieproces effectief toepast, dan kan het nog zo zijn dat je niet exact krijgt wat je specificeert.  Dit komt omdat datgene wat jij wenst niet altijd goed is voor je hogere doel en leren. Je wensen en verlangens moeten in overeenstemming zijn met je levensdoel. Is dit niet zo, dan zal je wens wellicht in een andere vorm verschijnen! Toen ik nogmaals de partner van mijn dromen specificeerde verscheen zij in een iets andere vorm dan ik gevisualiseerd had. Later begreep ik dat de innerlijke kwaliteiten en eigenschappen beter beantwoordden aan mijn levensproces en hogere doel. Dus wat je krijgt zit soms in een andere verpakking. Een verpakking die beter is voor jou weg en leren in dit leven.
Wil je meer weten en oefenen met het creatieproces? Schrijf je dan in voor de creatie training.

Plaats een reactie

*