Waarom wil jij je doelen bereiken?

waarom 2.2Succesvolle mensen hebben doelen

Uit onderzoeken is aangetoond dat slechts 5% van alle mensen persoonlijke en/of zakenlijke doelen stellen. En ook is onderzocht en bewezen dat de mensen die doelen stellen veel succesvoller zijn dan de mensen die dit niet deden.

Zelf stel ik al jaren doelen voor mezelf, zowel persoonlijk als zakenlijk. Ik stel doelen voor mijn business, voor mijn relaties, voor mijn financieen, voor meer ontspanning en plezier en voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Kortom: voor elk gebied in mijn leven stel ik doelen. En ik weet uit ervaring dat ik meer bereik met het stellen van doelen, dan zonder doelen.

Soms bereik ik niet honderd procent van elk doel, maar in ieder geval kom ik ergens uit waar ik zonder doelen niet gekomen zou zijn.  Het is zoals mijn engelse vrienden het zo mooi verwoorden: “If you aim for the stars you will certainly land upon the moon”.

Hoe je het doet is niet zo belangrijk

En wanneer ik mijn doelen niet bereik, dan stel ik mezelf altijd de volgende vraag: “Was het doel dat ik mezelf stelde belangrijk genoeg voor mij?”.  Gevoelsmatig weet ik dan meestal het antwoord al. Natuurlijk was het niet belangrijk genoeg voor mij, want anders zou ik mijn doelen behaald hebben.

Wanneer de reden waarom je een doel stelt belangrijk genoeg is voor jou, dan ga je het doel ook bereiken, wat er ook gebeurd!

Allemaal hebben we de neiging om onszelf te focussen op hoe we onze doelen kunnen bereiken en wat we hiervoor moeten doen, maar dat is helemaal niet belangrijk!!!
De hoe en de wat zijn inferieur. Het gaat erom dat je waarom groot en belangrijk genoeg is voor jou!

Is je WAAROM groot genoeg?

Waarvoor doe je het en wat levert het je op als je je doel hebt bereikt. Je waarom moet groot genoeg zijn, waardoor het vanzelfsprekend is dat je in actie komt en waardoor jij je doelen gaat bereiken, “whatever it takes”!

Je doel kan bijvoorbeeld zijn om  een extra inkomen te creeren, zodat je je gezin een rijker leven kunt bieden.
Of je kunt bijvoorbeeld een coaching praktijk willen opzetten, zodat je andere mensen kunt helpen om in hun kracht te komen.

Wanneer jouw waarom groot genoeg is, zul je jouw doelen zeker bereiken!
Zorg er dus voor dat je waarom groot genoeg is en visualiseer dagelijks dat je jouw doelen hebt bereikt en hoe dit voelt. Wanneer je waarom groot genoeg is kun je de opwinding al voelen in je visualisatie. Geniet ervan en maak er een mooie reis van!

Heb je mooie of grootse doelen en weet je nog niet hoe je deze kunt betalen?
Kijk dan ook eens op www.CreatieMiljonair.nl .

Plaats een reactie

*